De Delhaize poeper

Vanuit mijn ooghoeken zag ik de man naderen. Ik was boodschappen aan het inladen. Op de parking van de Delhaize. “Aha, jij hebt zeker een feestje gepland?” klonk de stem van de wildvreemde. Mijn boodschappentassen konden inderdaad niet verhullen dat dit de shoppingoogst was van iemand die ging koken en aperitieven. Maar dat deze wildvreemde man mij daarover aansprak en dus met iets te veel nieuwsgierigheid naar de inhoud van mijn tassen (en misschien nog andere dingen) aan het kijken was, gaf me een heel awkward gevoel. Hij moest me al gade geslagen hebben tussen de winkelrekken of aan de kassa’s. Zo van ‘vrouw alleen, geen trouwring, kookt, houdt van een feestje, …’

Terwijl ik naarstig boodschappen in de autokoffer bleef inladen, zei ik kort dat ik inderdaad een feestje had. Misschien zag hij het feit dat ik antwoord gaf als een aanmoediging om dan toch zijn volgende vraag te stellen. “Ga je mee iets drinken?” (zo van nu, ik wil NU iets gaan drinken, niet straks of morgen of volgende week). Dat vroeg hij op een zaterdagmiddag op de parking van de Delhaize aan een vrouw die hij was beginnen volgen ergens in de winkel. Een winkel bovendien gelegen op een industrieterrein zonder enig café in de wijde omtrek. Iets ‘gaan drinken’ dus. Met een wildvreemde man vanop de Delhaize parking. Don’t think so. En dat zei ik hem ook. Niet zo bot, een beetje beleefder. Omdat hij ondanks zijn rare vraag niet bedreigend overkwam, gewoon … raar. Op die manier vrouwen benaderen, zo even komen aansluipen terwijl je boodschappen inlaadt. En eigenlijk was zijn vraag op zich niet eens raar, maar de context wel. Wat had hij nu gedacht? Na mijn “nee” wist hij niet hoe rap hij zich uit de voeten moest maken. Misschien had hij al eerder zijn kansen gewaagd hier op de parking, met succes. En moedigde hem dat aan om ook mij te benaderen. De “Delhaize poeper”, stel je voor!

Een paar jaar geleden was er een hype rond de Delhaize in Antwerpen-Zuid, waar singles via de producten en ordening van die producten in hun boodschappenkar signalen konden geven aan elkaar. Zo van “wil een relatie”, “wil een one-night-stand”, “geef me jouw telefoonnummer”. Trossen bananen en flessen wijn bleken daarbij een hoofdrol te spelen. Delhaize dating werd zo eventjes een begrip. De supermarkt als ontmoetingsplaats voor singles is natuurlijk ook niet zo’n gek idee. Iedereen moet boodschappen doen, ook wij singles. En we zijn met velen. In Nederland is er een blijkbaar een winkelketen waar singles kunnen beschikken over een roze boodschappenmand om hun status kenbaar te maken. En ook winkelketen Lidl heeft het goed voor met zijn vrijgezelle klanten. Zij geven zelfs tips om een date te scoren tussen de winkelrekken. Zaterdag is te mijden, want dan komen koppels boodschappen doen. Je komt de meeste singles in de winkel blijkbaar tegen tussen 19 en 20 uur, zo vlak voor sluitingstijd. En Lidl geeft er meteen potentiële openingszinnen bij, zoals: “Het is hier plots wel heet in de koelafdeling.” Of aan de beenhouwerij: “Amai, er is hier schoon vlees in de aanbieding vandaag.” En voor de minder stoutmoedige flirters: “Welke rijst zou jij nemen bij een wokschotel?” (al klinkt dat dan weer erg flauw). Plagen aan de kassa wordt ook aangeraden, door het balkje weg te nemen tussen jouw boodschappen en die van het ‘doelwit’ (al acht ik de kans groot dat je dan gewoon een boze blik terug krijgt).

Het kan aan mij liggen, maar ik zie me nog niet meteen overstag gaan voor een man die mij aan de beenhouwerij over ‘schoon vlees’ begint te spreken (laat staan dat ik hem zelf zo zou aanspreken).

Maar ik ben dan ook helemaal niet vertrouwd met de codetaal van het supermarkt flirten. Hadden die flessen wijn in mijn kar het hem gedaan? Lagen die toevallig rechts vooraan, codetaal “ik wil iets gaan drinken, if you know what I mean”? Bananen had ik niet gekocht, daar ben ik zeker van.

Ik ben de Delhaize poeper daarna niet meer tegengekomen aan die winkel. Misschien had hij zijn actieterrein verlegd naar de Carrefour. Of naar de Lidl. Ofwel was het een doodgewone man die zijn kans wilde wagen bij een wildvreemde vrouw, dat wat onhandig aanpakte en een blauwtje liep.

 

 

5 gedachten over “De Delhaize poeper

Voeg uw reactie toe

  1. Ik werd in de Delhaize aan het centraal station eens aangesproken door een kerel in kostuum: ‘Hallo, ik ben *** en ik zoek een vriendin’. ‘Ik zoek kaas.’, was mijn laconieke antwoord. ‘Ja zeg, t is maar een vraag hè’. Ok dan. Rare vraag, enfin, in die context dus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: